6. novembra 2016 Nezaradené od PRservis.skSITA Diskusia()

BOX: Pacquiao je späť, zdolal Vargasa a má opasok organizácie WBO

LAS VEGAS 6. novembra (SITA, AP) – Filipínsky boxer Manny Pacquiao ozdobil svoj návrat do ringu po siedmich mesiacoch víťazstvom a je prvým úradujúcim senátorom, ktorý získal titul profesionálneho majstra sveta. Tridsaťsedemročný „Pac-Man“ (nar. 17. decembra 1978) zdolal v sobotňajšom dueli v Las Vegas o desať rokov mladšieho domáceho amerického šampióna WBO vo welterovej hmotnostnej kategórii Jessieho Vargasa a opätovne je vlastníkom opasku tejto prestížnej organizácie. Aj pred zrakmi svojho veľkého rivala Floyda Mayweathera si Pacquiao poradil s Vargasom bez väčších problémov: v 2. kole ho poslal tvrdým úderom na podlahu, zakrvavil mu tvár a napokon triumfoval v hodnotení všetkých troch rozhodcov, z toho u dvoch arbitrov jednoznačne – 118:109, 118:109 a 114:113. Svoju bilanciu v profiringu si filipínsky národný hrdina zlepšil na 59 víťazstiev, 2 remízy a 6 prehier v 67 konfrontáciách. Jeho protivník Vargas, ktorý v sobotu dokončil súboj s napuchnutou tvárou a roztrhnutým obočím, si pripísal v 29 dueloch iba druhý neúspech pri 27 triumfoch. „Myslím si, že v dueli som mohol urobiť aj viac. Snažil som sa Jessieho knokautovať v každom kole,“ vyjadril sa Pacquiao, ktorý na margo osobnej účasti Mayweathera krátko poznamenal: „Pozval som ho, aby tu sedel v hľadisku v sobotu večer. Nič iné za tým netreba hľadať.“ Floyd Mayweather ukázal palec hore a bol tiež stručný, na margo rivala však vyjadril kompliment: „Zo strany Mannyho to nebolo zlé.“
Do USA pricestoval Manny Pacquiao na záverečnú fázu tréningu len pred niečo vyše dvoma týždňami, ale medzi povrazmi dokázal, že nestratil veľa zo svojich schopností. „Popri práci v senáte nie je ľahké nájsť si chvíľu na box. Musel som deliť čas medzi viaceré povinnosti,“ povedal nedávno teraz už viac politik ako športovec, ktorý do svojej agendy senátora zaradil aj úsilie o obnovenie trestu smrti. Od služby verejnosti si oddýchne a môže sa vyventilovať v ringu, hoci ešte v apríli po víťaznom zápase nad Američanom Timothym Bradleym naznačil, že s boxom je koniec. Po naplnení svojich politických ambícií sa však rozhodol pre návrat. Jeho 56-ročný tréner Freddie Roach ešte pred samotným súbojom proti Vargasovi v Las Vegas skonštatoval, že Manny je v solídnej forme, vraj ju naberal najmä po nociach. „Už dlho nebol na tom lepšie. Je oveľa agresívnejší. Vracia sa starý dobrý Pacquiao,“ zdôraznil Roach na adresu svojho zverenca, ktorý už vlastnil titul v organizácii WBO – o opasok však filipínsky pästiar prišiel práve prehrami s Bradleym a Mayweatherom.

Automatizovaná úhrada mýta s DKV Box Europe už aj na Slovensku Lákavé zľavy a bohatý program. Príďte si užiť jarný nákupný event

Z kategórie Nezaradené