14. novembra 2013 PR správyPotraviny od PRservis.skSITA Diskusia()

BILLA predáva mlieko aj mäso ekologickejšie

BRATISLAVA 14. novembra – Billa Slovensko (člen skupiny REWE) inštaluje postupne do svojich predajní uzatvárateľné chladiarenské boxy na mliečne a mäsové výrobky. Do konca roka by malo tieto ekologické vitríny dostať 30 predajní.

„Náš široký mliečny a mäsový sortiment nás núti ponúkať tovar v stále väčších chladiacich vitrínach a boxoch, čím nám neustále narastá spotreba energie, pričom jej časť zbytočne ochladzuje predajňu, prispieva k rastu emisií CO2 v ovzduší a v neposlednom rade zvyšuje naše náklady,“ hovorí Martina Kovacs, marketingová manažérka BILLA Slovensko. “Našou misiu je mať obchody priateľské k zákazníkom nielen cenou ale aj správaním sa voči životnému prostrediu, v ktorom žijeme.“

Predpokladaná úspora v 30-tich predajniach osciluje medzi 700 000 až 800 000 kWh elektrickej energie za rok, počas výroby ktorej by sa vyprodukovalo viac ako 540 ton oxidu uhličitého. Takéto množstvo by muselo v priebehu roka pohlcovať viac ako 14 000 stromov.

„V programe energetickej a ekologickej optimalizácia našich predajní budeme pokračovať aj v budúcom roku, podľa veľkosti predajne a jej spotreby chladených potravín. V každom prípade každá naša nová predajňa už bude takýmito uzatvárateľnými boxmi vybavená,“ dodáva Kovács.

ax

Dobrá správa pre Slovensko: Ceny stoviek potravín výrazne klesli Pevnejšie zdravie už pre 3 200 detí. Obľúbená sieť supermarketov je aj dobrým susedom

Z kategórie Potraviny