6. novembra 2016 Nezaradené od PRservis.skSITA Diskusia()

BCPB: Hodnota indexu SAX mierne klesla

BRATISLAVA 6. novembra (SITA) – Aktivita na bratislavskej burze bola počas uplynulého skráteného štvordňového pracovného týždňa slabá. Slovenský akciový index SAX klesol medzitýždenne o 0,53 bodu na 317,06 bodu, keď jediným titulom z jeho bázy, ktorý zmenil hodnotu oproti predchádzajúcemu týždňu, boli akcie spoločnosti Tatry mountain resorts.
Kurz cenných papierov firmy Tatry mountain resorts oproti predchádzajúcemu týždňu poklesol o 0,8 % na 24,40 eura. Ostatné bázické tituly zostali bez zmeny. Akcie spoločnosti Best Hotel Properties zostali na úrovni 3,20 eura, cenné papiere Biotiky na 45 eur, OTP Banky Slovensko na 1,81 eura, SES Tlmače na 0,80 eura, Slovnaftu na 70 eur a akcie VÚB banky stagnovali na hodnote 133,50 eura.
Akciový index SAX otváral obchodovanie v pondelok na úrovni 317,59 bodu. Jedinou zmenou prešiel počas stredajšieho obchodovania, kedy oslabil o 0,53 bodu na 317,06 bodu. To bola teda aj úroveň, na ktorej v piatok obchodovanie bratislavská burza zatvárala.
Celkový objem obchodov uzavretých na Burze cenných papierov v Bratislave v uplynulom týždni dosiahol 45,4 mil. eur. V rámci anonymných obchodov sa zobchodovalo 1,6 mil. eur. Na obchody s akciami pripadlo 18,8 tis. eur. Týždeň predtým sa na bratislavskej burze zobchodovalo 70,3 mil. eur, anonymné obchody predstavovali 5,8 mil. eur a na obchody s akciami pripadlo 120,2 tis. eur.

pb;dn

Silný impulz pre kapitálový trh na Slovensku Slováci chcú investovať do akcií, avšak nie na Bratislavskej burze

Z kategórie Nezaradené