20. januára 2016 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Balíček prvej potreby dostali prví hospitalizovaní poistenci VšZP

BRATISLAVA 20. januára – Po FNsP Nové Zámky začala dnes odovzdávať Balíček prvej potreby aj druhá z dvoch nemocníc zapojených do pilotného projektu Všeobecnej zdravotnej poisťovne, a.s., (ďalej VšZP), nemocnica sv. Michala v Bratislave. Balíček prvej potreby je novým benefitom VšZP pre hospitalizovaných poistencov, ktorí ho dostanú pri prijatí do nemocnice. Balíček obsahuje základné hygienické potreby, teda zubnú kefku, zubnú pastu, sprchový gél a šampón v jednom, mydlo, hygienické vreckovky, vlhčené utierky, uterák, jednorazové chrániče sluchu, ďalej príbor, časopis Partnerstvo, ktorý vydáva VšZP a informačný leták.

Cieľom tohto projektu je edukovať poistencov o ich právach, sprostredkovať im užitočné informácie súvisiace s ich pobytom v nemocnici, získať od nich spätnú väzbu formou dotazníka a v neposlednom rade im poskytnúť základné hygienické potreby. „ Záleží nám na tom, aby poistenci cítili našu podporu aj počas hospitalizácie, ktorá je často neplánovaná a pacient sa na ňu nestihne pripraviť. Aj drobná pomoc je v takýchto prípadoch neoceniteľná a my ju nášmu poistencovi ponúkame vo forme Balíčka“ – hovorí generálny riaditeľ VšZP Ing. Miroslav Vaďura, MPH.
Prvé ohlasy na Balíček prvej potreby sú nanajvýš pozitívne. V FNsP Nové Zámky odovzdali od začiatku tohto týždňa už viac ako 100 balíčkov. Väčšina pacientov už o tejto novinke VšZP vedela, tí ktorí nie, boli príjemne prekvapení. Ako potvrdila vedúca sestra centrálneho príjmu Mgr. Viera Kučerová, „pacientov tento darček potešil a vo viacerých prípadoch im aj pomohol odbúrať stres z hospitalizácie, keď si ho sami nazvali „bolestným“ za pobyt v nemocnici“.

V rámci pilotnej fázy projektu, ktorá potrvá do júna 2016, VšZP zatiaľ balíček poskytuje v spomínaných dvoch nemocniciach. Ak sa projekt osvedčí, po rokovaniach s nemocnicami, VšZP plánuje zaviesť balíček postupne plošne vo všetkých nemocniciach na Slovensku a pre všetkých hospitalizovaných poistencov VšZP. Pilotný projekt je financovaný z prostriedkov určených na prevádzku poisťovne.

20.1.2016

Informovala: Petra Balážová, hovorkyňa

bx

Zamestnancov Kauflandu čaká ďalšie zvyšovanie platov, nástupná mzda na pozícii predavač za 5 rokov stúpla o takmer 30% Tesco investuje 22 miliónov eur: Kolegom a kolegyniam zvyšuje platy a prispeje na dôchodok