11. decembra 2014 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

Apple a IBM prinášajú prvé IBM MobileFirst aplikácie pre iOS

BRATISLAVA 11. decembra – Spoločnosti Apple a IBM predstavili prvú časť mobilných aplikácií IBM MobileFirst, vyrobených pre zariadenia využívajúce operačný systém iOS. Nová sada podnikových aplikácií, podporujúcich cloudové služby, prináša IBM Big Data analytiku firemným užívateľom iPhonov a iPadov.

IBM MobileFirst aplikácie pre užívateľov zariadení s operačným systémom iOS sú v súčasnosti, vďaka spolupráci medzi spoločnosťami IBM a Apple, prístupné firemným užívateľom v odvetviach bankovníctva, obchodu, poisťovníctva, finančných služieb, telekomunikácií, verejnej správy a leteckých spoločností. Prvými zákazníkmi, ktorí využívajú IBM MobileFirst mobilné aplikácie pre zariadenia s operačným systémom iOS sú Citi, Air Canada, Sprint a Banorte.

„To, čo v súčasnosti dodávame zákazníkom predstavuje úplne novú hodnotu v oblasti Smarter Commerce. Naša spolupráca kombinuje expertné znalosti IBM v odvetví, naše bezprecedentné postavenie v sektore podnikových riešení, s legendárnym užívateľským komfortom a vynikajúcimi charakteristikami spoločnosti Apple v produktovom dizajne, čoho výsledkom je tvorba novej generácie produktov určených pre biznis profesionálov,“ povedala Bridget van Kralingen, senior viceprezidentka divízie konzultačných služieb spoločnosti

„Je to obrovský krok pre iPhone a iPad v sektore podnikových klientov, a už sa nemôžeme dočkať, až uvidíme nové spôsoby, akými organizácie pracujú s iOS zariadeniami,“ hovorí Philip Schiller, viceprezident pre globálny marketing spoločnosti Apple. „Svet biznisu prešiel na mobily, Apple a IBM spolu prinášajú celosvetovo najlepšie technológie, s najkvalitnejšími inteligentnými dátami a analytikou, aby pomohli podnikom znovu definovať, ako pracovať,” dodal Philip Schiller.

IBM MobileFirst aplikácie sú navrhnuté exkluzívne pre Apple zariadenia iPhone a iPad a umožňujú ich užívateľom pracovať s kľúčovými podnikovými procesmi, v zabezpečenom prostredí, s prístupom k analytickým nástrojom. Jednotlivé aplikácie si môžu organizácie prispôsobiť vlastným potrebám, a môžu ich jednoducho sprístupniť zamestnancom. Rovnako ich môžu spravovať a aktualizovať pomocou cloudových služieb IBM, určených špeciálne pre zariadenia s operačným systémom iOS, so zabezpečenými dátami, aplikáciami, ako aj samotnými zariadeniami. Prvá sada IBM MobileFirst aplikácií pre iOS je k dispozícií už v súčasnosti, pričom postupne sa budú vyvíjať a dodávať na trh ďalšie:

• Plan Flight (Cestovanie a doprava) sleduje palivo, hlavný výdavok aerolínií. Tiež umožňuje pilotom sledovať letové plány, letové poriadky, a umožňuje posádkam včasný prístup k všetkým potrebným informáciám. Taktiež umožňuje hlásiť pozemnému personálu prípadné problémy uprostred letu, a môže pomôcť pilotom pri rozhodovaní, ako prispôsobiť let aktuálnemu stavu paliva.

• Passenger+ (Cestovanie) umožní posádke poskytovať pasažierom počas letu personalizované služby na tej najvyššej kvalitatívnej úrovni, čo zahŕňa v sebe špeciálnu ponuku služieb, ako napríklad zmenu rezervácie alebo informácie o batožine

• Advise & Grow (Bankovníctvo a finančné trhy) umožňuje bankárom lepšie spolupracovať s malými firmami, pričom pomocou zabezpečenej autorizácie umožňuje pristupovať k profilom jednotlivých klientov, môže poskytovať analýzy konkurencie, a pomocou analýz tiež vytvára personalizované odporúčania, a umožní vykonávať bezpečné transakcie.

• Trusted Advice (Bankovníctvo a finančné služby) umožňuje finančným poradcom pristupovať k portfóliu klientov a spravovať ho, vďaka čomu o nich získajú užitočné informácie z pohľadu prediktívnej analytiky, priamo pri návšteve klienta alebo v kaviarni namiesto toho, aby sa klient musel s poradcom stretnúť v jeho kancelárii. Pokročilé schopnosti softvéru IBM tiež umožňujú otestovať jednotlivé odporúčania pomocou sofistikovaných modelovacích nástrojov.

• Retention (Poisťovne) umožňuje poisťovacím agentom pristupovať k profilom a histórii zákazníkov, vrátane možnosti pozrieť si riziko retencie – odchodu, ktoré pomáhajú určiť analytické nástroje IBM. Aplikácia tiež podporuje inteligentné upozornenia, pripomienky a odporúčania pre spravenie tých najlepších krokov a tiež uľahčí priebeh kľúčových transakcií, napríklad elektronických podpisov.

• Case Advice (Štátna správa) rieši problém s pracovnou záťažou a podporou medzi sociálnymi pracovníkmi, ktorí robia kľúčové rozhodnutia o rodinách a situáciách rýchlo a jednoducho pomocou smartfónu. Aby bolo možné vybrať najvhodnejšie riešenie, využívajú sa analýzy v reálnom čase a tiež prediktívna analýza.

• Incident Aware (Štátna správa) premení iPhone na nástroj prevencie proti kriminalite. Polícia môže vďaka aplikácii v reálnom čase pristupovať k mapám a videozáznamom z miesta činu; vie zobraziť informácie o stave obete, riziko stupňovania kriminality a históriu trestných činov. Samozrejmosťou je potom vylepšená možnosť privolať posily a ďalšiu pomoc.

• Sales Assist (Obchod) umožňuje pracovníkom sledovať profily zákazníkov a na základe ich predošlých nákupov vie určiť vhodné návrhy. Taktiež umožňuje kontrolovať inventár, vyhľadávať veci v obchodoch a tiež expedovať nedostupné produkty.

• Pick & Pack (Obchod) kombinuje lokalizačné technológie s inventarizačným systémom pre dokončenie objednávok

• Expert Tech (Telekomunikácie) pomáha zvýšovať spokojnosť zákazníkov s technickou podporou mobilného operátora. Využíva základné schopnosti systému iOS vrátane polohových služieb a FaceTime pre rýchlejšiu pomoc s riešením problému. Očakáva sa, že toto riešenie zvýši produktivitu a efektivitu internetovej technickej podpory.

Viac informácií nájdete na:

IBM

Apple

Obrázky k téme dostupné na:

O IBM
Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

ax

Vicepremiér Peter Kmec na ITAPA: Na pomoc Ukrajine sú vyčlenené veľké financie. Chceme ich získať Nový Hyundai Kona: Revolúcia v štýle, technológiách aj priestrannosti

Z kategórie Informačné technológie