21. januára 2016 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

Aké jedlá varí Vilo Habo najradšej?

Vilo Habo je IN. Z varenia dokáže urobiť nezabudnuteľnú šou, ktorú zaklincuje fantastickým jedlom. Nazrite do jeho kuchyne a pripravte si jeho recepty – práve vychádza kniha Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.

Jahňací chrbát na smotane, Habova slepačia polievka, Tekvicový prívarok s hovädzím ragú, Kuracie prsia v jogurtovom obale, či Fánky podľa svokry.
To je len pár receptov z celkového počtu 70, ktoré nájdete v jeho novej knihe.
Vilo Habo varí najradšej slovenské jedlá, pre každého finančne dostupné a niečím vlastným, originálnym vyšperkované.
Okrem receptov nájdete v knihe aj jeho osvedčené kulinárske rady a vtipné výroky, ktoré vás zaručene pobavia.

BRAVČOVÉ SRDCIA NA SMOTANE

Budeme potrebovať:
800 g bravčových sŕdc
2 väčšie cibule
3 väčšie mrkvy
3 väčšie petržleny
2 väčšie zelery
500 ml smotany (30 – 33 %)
500 ml zeleninového vývaru
50 g kryštálového cukru
olej
soľ
bobkový list
nové korenie

Postup: Zeleninu si nakrájame na kocky a vložíme ju do hrnca s olejom, kde ju restujeme. Pridáme cibuľu, soľ, bobkový list, nové korenie a zalejeme vývarom. Krátko povaríme, potom do hrnca vložíme očistené srdcia a varíme domäkka asi 1 hodinu. Keď sú srdcia uvarené, vyberieme ich a uvarenú zeleninu spolu so šťavou prepasírujeme. Pridáme do nej smotanu a takto pripravenú omáčku necháme prejsť varom. Nakoniec ju dochutíme cukrom. Keď je smotanová omáčka hotová, nakrájame srdcia a vložíme ich späť do omáčky.

Odporúčaná príloha: parená knedľa

70 receptov nájdete v knihe Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama.

tk

H3KNISA na stredných školách cez influencerov motivuje študentov, aby nefajčili Riaditeľ GLN Norbert Kyndl: Tomášička je výnimočná už 60 rokov, a to vďaka každému tomášičkárovi

Z kategórie Kultúra