16. novembra 2016 PR správyZdravie od PRservis.skSITA Diskusia()

Aj VšZP hovorí NIE RAKOVINE pankreasu

Aj pri rakovine pankreasu platí, že mnohým ochoreniam sa dá predísť včasnou diagnostikou a liečbou. Napriek tomu mnohí pacienti prichádzajú k lekárovi v neskorom štádiu ochorenia a len veľmi málo pacientov s rakovinou pankreasu prežije viac ako jeden rok od zistenia ochorenia.

V roku 2015 VšZP uhradila liečbu rakoviny pankreasu 4 472 pacientom v celkovej sume 4 897 704,57 €.

„Ľudský život a zdravie sú hodnoty, ktoré sa nedajú kúpiť za žiadne peniaze. Preto si zaslúžia, aby sme ich chránili a podporovali aj prostredníctvom šírenia osvety a podpory prevencie,“ hovorí na margo tejto výzvy generálny riaditeľ VšZP. Miroslav Kočan.

K iniciatíve „Povedzte NIE RAKOVINE pankreasu“ sa na znak podpory ľuďom, ktorí bojujú s týmto ochorením, môže pripojiť každý. Zaslaním fialovej pohľadnice, ktorá je symbolom tejto výzvy, dáte najavo, že vám osud pacientov s touto diagnózou nie je ľahostajný.

16.11. 2016

Informovala: Petra Balážová, hovorkyňa

xa

Odporúčané články