Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
6. novembra 2016 Nezaradené od PRservis.skSITA Diskusia()

HOKEJ-NHL: Budaj: „Rýchlo sme sa dostali na koňa a už sme nezosadli“

CALGARY 6. novembra (SITA) – Slovenský brankár v službách Los Angeles Peter Budaj bol oficiálne len treťou hviezdou sobotňajšieho hokejového večera v Staples Center, ale vychytaný shutout ho posúva k výnimočnosti. „Králi“ podľa výsledku 5:0 bez problémov uhasili „plamene“, domáci povolili hosťom len 24 striel a Budaj ich všetky zneškodnil. Prestížnu „nulu“ predtým naposledy dosiahol ešte v drese Montrealu 28. októbra 2013, celkovo má 34-ročný banskobystrický rodák na konte 11 shutoutov počas kariéry v NHL.
„Rýchlo sme sa v zápase dostali na koňa a už sme z neho nezosadli. Neobzerali sme sa späť, len dopredu. Nechcem, aby to vyznelo proti hráčom Calgary, ale v sobotu to bol náš večer. Hráči predo mnou príkladne bojovali, blokovali strely, aby som to mal ľahšie. Výborná bola aj naša hra v oslabeniach,“ povedal Peter Budaj na webe denníka Los Angeles Daily News.
Budaj nastúpil deviatykrát od začiatku v tejto sezóne a vychytal šieste víťazstvo. Slovenský gólman je pre kalifornský klub tak trochu z núdze cnosť, keďže minimálne do nového roka bude pauzovať dlhoročná jednotka Kings Jonathan Quick a zranená je aj dvojka Jeff Zatkoff. „Už som si zvykol, že musím byť v pohode mentálne aj fyzicky tak, aby som bol k dispozícii kedykoľvek na zavolanie. Cítim sa dobre,“ uviedol Budaj ešte po predchádzajúcom víťaznom zápase proti obhajcovi trofeje z Pittsburghu (3:2 pp).
Zaujímavé je, že zo šiestich víťazstiev v tejto sezóne hráči Los Angeles päťkrát museli do predĺženia, resp. nájazdov. Až v sobotu proti Calgary sa dočkali takpovediac prvého „normálneho“ zisku dvoch bodov po 60 minútach. Zato po suverénnom výkone. „Je to už dávno, čo som naposledy predtým skóroval. Na ľade som sa cítil dobre, bol som vhodne nastavený už z predchádzajúceho zápasu. Vyplatila sa mi kontinuálna robota,“ vravel na webe NHL Devin Setoguchi, ktorý strelil dva góly v jednom stretnutí prvýkrát od 31. januára 2014. „Tento duel ukázal, že keď chcete streliť gól, treba ísť s pukom až do bránky alebo pred ňu. Toto je realita, vtedy sme úspešní,“ pochválil svojich zverencov tréner Los Angeles Darryl Sutter.

http://www.dailynews.com/sports/20161105/la-kings-get-back-to-basics-shut-out-calgary-flames

ds;ru

K téme

Decká, ide sa na Expedíciu Medíkovo! Envirocena Atlas sa koná pod záštitou ministra životného prostredia

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Nezaradené

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.