Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
24. augusta 2015 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

JOJ: Spravodajstvo televízie JOJ je pre divákov čoraz atraktívnejšie

BRATISLAVA 24. augusta – Pri príležitosti ukončenia letnej sezóny uplynulým týždňom JOJka bilancuje svoje výsledky v sledovanosti a výkony na trhu v uplynulej časti roka 2015. Ratingy spravodajských relácii TV JOJ, aj ich trhové podiely – na rozdiel od konkurencie – tento rok neustále rastú. Spravodajstvu JOJky sa mimoriadne darilo aj počas leta, televízia tak naďalej posilňuje dôležitý slot v hlavnom vysielacom čase.
Spravodajstvo televízie JOJ excelovalo v komerčne dôležitej cieľovej skupine nielen počas leta, ale aj celý prvý polrok 2015. Za prvých sedem mesiacov zaznamenali Noviny TV JOJ, Šport aj Najlepšie počasie na JOJke medziročný nárast nielen v sledovanosti, ale aj v podieloch na trhu. Na rozdiel od jej konkurencie tak všetky krivky v ratingoch a sharoch na JOJke v jarnej sezóne rástli, a to je výborný trend do nasledujúcich jesenných mesiacov.
Hlavná spravodajská relácia JOJky dosahuje za tento rok zatiaľ skvelú priemernú sledovanosť 7,6 % Rtg, čo je oproti minulému roku za rovnaké obdobie (od januára do júla) nárast takmer o celý jeden ratingový bod. Podielovo si Noviny TV JOJ medziročne polepšili o takmer dva percentné body na výborný priemer 25,7 % share (v období od 1.1.2015 do 31.7.2015). V auguste doteraz dosiahli ešte lepší podiel na trhu, a to až 27,4 % (augustový priemer do 23.8.2015).
Ešte lepšiu sledovanosť na JOJke zaznamenáva tento rok Najlepšie počasie, ktoré od januára do júla 2015 priemerne dosahuje vynikajúci, takmer 8 % rating (presnejšie 7,7 % Rtg, čo je priemer za sedem mesiacov). Podielovým výkonom v CS 12-54 si relácia takisto medziročne polepšila na priemerný sedemmesačný share 23,0 %.
V ôsmom mesiaci dosahuje Najlepšie počasie na JOJke svoje rekordy – zaznamenáva zatiaľ excelentný augustový priemer na úrovni 7,4 % Rtg a až 26,9 % Shr, čo je medziročný ratingový nárast o viac ako jedno percento, podielový rast takmer až o päť percent! (rozdiel medzi augustom 2014 a augustom 2015 do dňa 23.8.)
Šport si rovnako kreslí svojimi výkonmi tento rok stúpajúcu krivku, ktorá je zatiaľ spomedzi ostatných relácií medziročne najvýraznejšia. V sledovanosti si polepšil o takmer dva celé percentné body na skvelú úroveň 7,6 % Rtg a čo sa týka podielu na trhu, v ňom Šport na JOJke trhol svoj rekord v medziročnom náraste o viac ako štyri percentá na priemerný tohtoročný share až 23,2 % (priemer od januára do júla 2015). V auguste 2015 zatiaľ relácia zaznamenáva priemerný share až 24,3 % v CS 12-54.
Televízia JOJ tak naďalej výrazne posilňuje svoj komerčne dôležitý slot od 19:00 do 20:30 hod. Za prvých sedem mesiacov dosiahla TV JOJ v spravodajskom slote priemerný výkon na úrovni 23,2 % share a sledovanosť v priemere až 6,8 % Rtg. V medziročnom augustovom porovnaní si tento slot JOJky podielovo polepšil dokonca až o 2,1 % na úroveň 25,3 % share (augustový priemer do 23.8.2015).
Televízia JOJ je vďaka týmto výsledkom vo výbornej kondícii a má skvelú východiskovú pozíciu pri štarte dôležitej jesennej sezóny 2015.

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

es;bl

K téme

Cristi Puiu si na MFF Art Film 2024 prevezme Zlatú kameru 4 tipy: bezpečnosť v televízore s pripojením na internet

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.