7. februára 2014 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

DK Lúky privíta festival hudby a slova

BRATISLAVA 7. februára – Podujatie je ďalším pokračovaním cyklu „House of music“, ktorého cieľom je predstaviť rôzne typy, formy a žánre hudby. Na tomto podujatí si môžete vychutnať koncerty hudobníkov ako sú:

Andrea Bučková (spev + klavír) – dnes pomerne známa hudobníčka, absolventka VŠMU, ktorá už počas štúdií začala s prvými koncertmi. Má za sebou sólo vystúpenia, ale aj spoluprácu s viacerými skvelými hudobníkmi, ako napríklad s violončelistom Romanom Harvanom (Bezmocná hŕstka, SND) či harfistkou Máriou Kmeťkovou.

Peter Janků – pre fanúšikov folku, známy hudobník a textár. Texty svojich melódií sa snaží vložiť do príbehov a prezentovať v nich svoje názory a postoje. Na folkovej scéne sa objavil v druhej polovici deväťdesiatych rokov. Charizmatické vystupovanie, inteligentné texty, skvelá gitarová technika interpretačná istota a suverenita sú hlavnými charakteristikami tohto pesničkára.

Martin Geišberg – hudobník, textár a spevák je predstaviteľom mladšej pesničkárskej generácie, ktorá už kombinuje tradičné akustické nástroje v elektronickými „krabičkami“. Pesničky sú plné všetkého, čo ulahodí srdcu aj duši. Hudba je charakteristická jedinečnou hudobnou poetikou. Poetikou, ktorá vás rozosmeje, rozplače, či roztancuje. Hudba, ktorá vo Vás nechá krásny, nezabudnuteľný zážitok.

Kryhy – zaujímavé zoskupenie akustickej kapely, ktorej členovia majú radi poéziu a texty velikánov ako J. Kráľ, J. Botto a S. Chalúpka a transformujú ich do pesničiek.

HUDBA SLOV – to je výborný nápad a zaujímavé priblíženie slovenskej poézie pre tých, ktorým sa nechce čítať.

Festival HUDBA SLOV sa uskutoční 15.2./ 17:00-23:00 / DK LÚKY

Hudba je jazyk. Hudba a jazyk slúžia rovnakému zámeru.
Obidva sú formou vyjadrenia.
Môžu byť použité ako cesta komunikácie s inými.
Môžu byť čítané i písané.
Môžu nás rozosmiať či rozplakať.
Môžu nás nechať premýšľať či pýtať sa.
Môžu prehovárať k jednému či viacerým.
A určite nami môžu pohnúť.
(autor: Victor Wooten)

Ďalšie informácie na http://www.kzp.sk/

ax

Hennessy oslavuje 50 rokov Hip Hopu Záujem o grant Pre budúcnosť bol v porovnaní s 2022 viac ako dvojnásobný. 250 tisíc eur rozdelila Nadácia Slovenskej sporiteľne medzi 21 projektov