Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
29. októbra 2012 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Na festivale v Jihlave zabodoval aj koprodukčný dokument RTVS

BRATISLAVA 29. októbra – Na 16. ročníku Medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov, ktorý sa konal minulý týždeň v Jihlave, získala počas záverečného ceremoniálu zvláštne uznanie Inštitútu dokumentárneho filmu v rámci cien Silver Eye snímka režiséra Jara Vojteka Cigáni idú do volieb. Porota vyzdvihla najmä kvalitný strih, dávku humoru a nepochybne pozitívne posolstvo filmu.

Dokumentárny film Cigáni idú do volieb mal na festivale v Jihlave svoju svetovú premiéru. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) je koproducentom televíznej verzie dokumentárneho filmu, ktorý bude mať slovenskú kinopremiéru 8. novembra 2012. Po skončení kinodistribúcie uvedie RTVS snímku v televíznej premiére na Dvojke na budúci rok.

Cigáni idú do volieb – dokumentárny film Jara Vojteka o pokuse rómskeho lídra Vlada Sendreia a jeho tímu vyhrať voľby v „bielom“ Slovensku. Hádky, spev i zrada.
Má rómsky aktivista Vlado Sendrei a jeho volebný tím šancu uspieť v „bielej“ spoločnosti?! Napriek školeniu odborníka z americkej nadácie zažívame neuveriteľne živelnú predvolebnú kampaň, tragikomické situácie i expedíciu do rómskych get na okraji spoločnosti. V intímnej spovedi Jana, Vladova žena, otvorene tvrdí, že jej muž svojimi aktivitami len uteká od rodiny, od rómskych hodnôt a konflikt medzi nimi sa vyhrocuje. A deň Dé – deň volieb prevráti emócie rómskeho volebného tímu celkom naruby. V novom filme Jara Vojteka klamú všetci, iba u cigánskej veštice sa dozviete pravdu!

Viac informácií o dokumentárnom filme Cigáni idú do volieb nájdete na internetovej stránke: http://www.thegypsyvote.com

Viac informácií o cenách Inštitútu dokumentárneho filmu Silver Eye nájdete na internetovej stránke: http://www.eastsilver.net/cs/east-silver/novinky/vitezove-ceny-silver-eye-2253/

Mgr. Richard Šümeghy
Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

bx;bl

K téme

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.