Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. júna 2012 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS: Víkend s rozhlasovými programovými službami RTVS

BRATISLAVA 1. júna –
Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko
Slovensko sa opäť vydalo na cestu uťahovania opaskov. Vláda sa tak kvôli ozdraveniu verejných financií rozhodla prevetrať peňaženky nielen bankám, monopolom a nadštandardne zarábajúcim zamestnancom, ale zvýšené konsolidačné bremeno pocítia aj prakticky všetci podnikatelia, živnostníci či sporitelia v druhom penzijnom pilieri. Verejný sektor vrátane vlády, však v uťahovaní opaskov výrazne zaostávajú, plán zoštíhlenia štátu zatiaľ zostáva iba v rovine sľubov a verbálnych deklarácií. Pôvodne avizovaný ozdravný balíček sa tak podľa opozície mení na veľký kobercový nálet vlády voči svojim vlastným občanom. V Sobotných dialógoch s ministrom financií Petrom Kažimírom zo SMERu – SD, predsedom SDKÚ – DS Pavlom Frešom a moderátorom Braňom Dobšinským po 12-tej hodine na Rádiu Slovensko.

Štúdio svet na Rádiu Slovensko
Koľko zlého dokáže napáchať jediný človek… Martin Rajec sa zaujímal o archív amerických tajných služieb, v ktorom našli správy o diabolskom pláne niekdajšieho ríšskeho protektora Reinharda Heydricha. Zverstvá páchali aj komunisti. Gregor Martin Papucsek si na niekdajšiu éru zaspomínal prostredníctvom sôch vtedajších popredných súdruhov. Záujmy štátnej moci, reštrikcie, korupcia – to všetko zažíva Ukrajina aj dnes, informuje z Kyjeva Petr Vavrouška, ktorý mapuje situáciu pár dní pred futbalovými majstrovstvami. Aj tieto témy ponúka sobotné Štúdio svet s moderátorom Viliamom Hauzerom krátko po desiatej hodine na Rádiu Slovensko.

Rádio Devín
Z víkendovej ponuky Rádia Devín vyberáme: V sobotu o 15.00 hod. uvedieme v rámci pásma Nobelova cena za literatúru profil amerického dramatika Eugena O’Neilla. Milovníkov literatúry a dramatickej tvorby určite zaujme rozhlasová verzia Sofoklovej tragédie Antigona (nedeľa, 20.00 hod.). V rámci cyklu Musica vocalis sme pripravili poctu nedávno zosnulému spevákovi Dietrichovi Fischer-Dieskau (sobota, 16.00 hod.). Priaznivcov opery poteší aj Ruslan a Ľudmila z pera otca ruskej klasickej hudby Michaila Ivanoviča Glinku (sobota, 20.00 hod.). Víkend s Rádiom Devín uzavrú Samé dobré veci (nedeľa, 21.30 hod.) – výber obľúbenej hudby Oskara Rózsu.

Radio Slovakia International
V sobotu a v nedeľu pokračuje 9. kolo cyklu Historické hotely Slovenska. V predposlednom kole súťaže navštívime neprehliadnuteľný a veľkolepý kaštieľ postavený v štýle francúzskeho vidieckeho baroka. Nachádza sa na južnom Slovensku v obci Belá, len pár kilometrov od Štúrova v tesnej blízkosti maďarských hraníc. Hoci dnes nikto presne nevie, aký starý tento kaštieľ je, jeho história je naozaj pestrá a zaujímavá. Dnes je vo vlastníctve grófky Ilony von Krockow žijúcej v nemeckom Kolíne nad Rýnom, ktorá je vnučkou posledného majiteľa.
Premiéra:
Sobota 2. 6. 2012. – 15.00 h – ruská sekcia
17.30 h – slovenská sekcia
Nedeľa 3. 6. 2012 – 15.30 h – nemecká sekcia
16.00 h – anglická sekcia
16.30 h – španielska sekcia
19.00 h – francúzska sekcia

Mgr. Richard Šümeghy
Hovorca Rozhlasu a televízie Slovenska

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

bx;mt

K téme

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.