Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Spanielsky lubostny podvod 3.jpg
Foto: Bux.sk
16. februára 2023 PR správyKultúraKnihy od PRservis.skSITA Diskusia()

Španielsky ľúbostný podvod. Perfektná RomCom, alias romantická komédia

16.2.2023 – „A nevravela si náhodou, že tvoj bývalý je ženíchov svedok a pri pomyslení na to, že budeš stáť v jeho blízkosti, osamelá, trápna a úboho nezadaná – znovu ťa citujem –, máš chuť strhnúť zo seba vlastnú kožu?“

Okamžite spôsobila megarozruch na sociálnej sieti TikTok a na čitateľskej sieti Goodreads získala cenu Najlepší debutový román.
Kniha Španielsky ľúbostný podvod je konečne aj v slovenčine a je to príbeh o Cataline, ktorá zúfalo hľadá partnera na sestrinu svadbu. Môže si za to sama, pretože si vymyslela historku o americkom priateľovi a klamstvo ju rýchlo dobehlo. Catalina má 4 týždne, aby našla takpovediac obetného baránka, ktorý by s ňou letel cez Atlantik z New Yorku do Španielska a pomohol jej v podvode.

Keď sa na túto úlohu ponúkne kolega Aaron Blackford, vysoký modrooký svalovec, ktorý Cataline hrozne lezie na nervy, odmietne. Veď nepozná otravnejšieho, dotieravejšieho a neznesiteľnejšieho chlapa, ako je on. Lenže čas letí a ukazuje sa, že Aaron možno nie je najhoršia možnosť, najmä ak je jediná…

Lebo po a, som nevestina sestra a hlavná družička.
Po b, môj bývalý, Daniel, je ženíchov brat a svedok. A včera som sa dozvedela, že je šťastne zasnúbený. Celá rodina to predo mnou tajila.
A po c, ak nepočítam tých pár dosť neúspešných pokusov o rande, na ktorých som bola, som vlastne nezadaná už zhruba šesť rokov. Odkedy som opustila Španielsko a presťahovala sa do Spojených štátov, čo sa udialo krátko po tom, čo mi môj jediný vzťah v živote vybuchol rovno pod nosom. Jasné, že o tom vedel každý jeden účastník svadby – lebo v rodinách ako tá moja a v takých malých mestách, ako je to, odkiaľ pochádzam, sa nič neutajilo – a všetci ma ľutovali.
A po d, nemožno zabudnúť na moju lož. Tú osudnú lož.

Španielsky ľúbostný podvod je typický romcom, čiže romantická komédia, v ktorej to iskrí. Je to vtipne a inteligentne napísané, jedno nedorozumenie strieda druhé a vy sa bavíte. Samotné španielske prostredie, bláznivé kúsky Catalininej rodiny, svižné tempo, výborne vykreslené postavy – to všetko robí z knihy romantickú chuťovku.
Vyšlo vo vydavateľstve Ikar.

Elena Armas je španielska spisovateľka, samozvaná beznádejná romantička a hrdá zberateľka kníh. Po rokoch hltania príbehov a zverejňovania – no dobre, náruživého písania – príspevkov o nich na svojom instagrame @thebibliotheque sa konečne odhodlala a pustila sa do písania vlastných.
Možno sa spolu s ňou budete po dočítaní rozplývať nad šťastnými koncami, možno sa spolu s ňou ešte o čosi viac zaľúbite do lásky.
Napokon, nie je práve ona zmyslom všetkého?

Milan Buno, knižný publicista

Informačný servis

K téme

Končí sa obľúbená séria Worthingtonovci. Musíte mi veriť

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Knihy

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.