31. mája 2012 PR správyKultúra od PRservis.skSITA Diskusia()

7b – Vladimír Bokes & sedem bokesovcov

BRATISLAVA 31.mája – Prierezová prezentácia kompozičnej školy prof. Vladimíra Bokesa, ktorá je v súčasnosti, so svojou 30-ročnou tradíciou, jedným z najvýznamnejších centier profilovania profesionálnych hudobných skladateľov na Slovensku.

Vladimír Bokes a jeho 7 bývalých žiakov (Miloš Betko, Ján Zach, Tomáš Boroš, Marián Lejava, Boško Milaković, Ivan Buffa a Lukáš Borzík) vytvorili z iniciatívy hudobného vydavateľstva Slovak Music Bridge pozoruhodné hudobné dielo pre sedem nástrojov, vychádzajúce zo spoločnej fúgovej témy, nazvané 7b. Skladby, v ktorých postupne dominujú jednotlivé hudobné nástroje, prechádzajú celým „b-čkovým“ spektrom kvintového kruhu.

Dielo, ako celok, predstavuje atraktívnu kolekciu ôsmych skladieb, plnú vnútornej dynamiky, hudobného napätia, racionálnych fines a emocionálnych nuáns, rafinovanej inštrumentácie a skrytých hudobných i mimohudobných odkazov. Vychutnajte si aktuálne kompozičné štýly súčasných slovenských skladateľov v skvelej interpretácii súboru Quasars Ensemble!

Vladimír Bokes – Fúga pre 7 nástrojov
Boško Milaković – 51
Lukáš Borzík – Waiting for Górecki
Tomáš Boroš – Zlatá brána otvorená
Marián Lejava – Principum
Miloš Betko – Tiers
Ivan Buffa – Organismo
Ján Zach – Sectio Aurea

účinkuje Quasars Ensemble
(flauta, hoboj, klarinet, klavír, husle, viola, violončelo) umelecký vedúci Ivan Buffa

Pripravujeme v spolupráci s hudobným vydavateľstvom a umeleckou agentúrou Slovak Music Bridge.

www.quasarsensemble.sk
www.slovakmusicbridge.eu

Vstupné: 5,00 / 3,00  (dospelí / študenti)
Termín: piatok 1. 6. 2012 | 19.00 hod.
Miesto: Stanica Žilina-Záriečie | Závodská cesta 3, Žilina

Zdroj: Slovakmusicbridge.eu

ax

Deň narcisov už po piatykrát v dm Na podvýživu umiera až 20 % pacientov s onkologickým ochorením