25. októbra 2016 Nezaradené od PRservis.skSITA Diskusia()

BOX: Starý dobrý Manny sa pripravoval na Vargasa po nociach

LAS VEGAS 25. októbra (SITA, AP) – Filipínsky boxer Manny Pacquiao sa po prvých mesiacoch v úrade senátora môže už stopercentne vrhnúť do prípravy na súboj so šampiónom organizácie WBO vo welterovej váhe Jessiem Vargasom. Američanovi bude čeliť v sobotu 5. novembra v Las Vegas. Do USA pricestoval na záverečnú fázu tréningu až počas uplynulého víkendu.
„Popri práci v senáte nie je ľahké nájsť si chvíľu na box. Musel som deliť čas medzi viaceré povinnosti,“ povedal teraz už viac politik ako športovec, ktorý do svojej agendy senátora zaradil aj úsilie o obnovenie trestu smrti. Na najbližších pár týždňov si od služby verejnosti oddýchne, môže sa vyventilovať v ringu. Ešte v apríli po víťaznom zápase nad Američanom Timothym Bradleym pritom naznačil, že s boxom je koniec. Po naplnení svojich politických ambícií sa rozhodol pre návrat.
Podľa trénera Freddieho Roacha je jeho zverenec v solídnej forme. Vraj ju naberal najmä po nociach. „Už dlho nebol na tom lepšie. Je oveľa agresívnejší. Vracia sa starý dobrý Manny Pacquiao,“ hlásil Roach.
Pacquiao sa tento rok staral o rozruch najmä vo svojej predvolebnej kampani. Firma Nike s ním rozviazala zmluvu po tom, ako povedal, že homosexuáli sú horší ako zvieratá. V súčasnosti je zase spojencom nového prezidenta Rodriga Duterteho, podľa ktorého by sa krajine viac darilo bez spojenectva s USA. „Všetko je v poriadku. Prezident svoje vyhlásenie o vzťahu medzi USA a Filipínami vysvetlil,“ povedal Pacquiao, ktorý si väčšinu zo svojich miliónových príjmov vyboxoval práve v Spojených štátoch.

mj

Automatizovaná úhrada mýta s DKV Box Europe už aj na Slovensku Lákavé zľavy a bohatý program. Príďte si užiť jarný nákupný event

Z kategórie Nezaradené