23. júna 2016 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

SIDOR: Vyhlásenie k TB strany SaS a spájanie s menom Radovan Varga

BRATISLAVA 23. júna – S p. Radovanom Vargom ma spája len jedna skutočnosť a to tá, že v r. 2012 sme založili firmu KOJŠA s.r.o., kde spoločníkom bola firma VAMAX – TRADE s.r.o. ( nie fy Vamax-x, ktorá je medializovaná), kde v tom čase bola konateľkou p. Birsteinová. Nestretol som sa so starostami jednotlivých obcí, ani so zástupcami firmy, ktorá zaobstarávala verejné obstarávanie.
Fy Kojša s.r.o sa mala zaoberať prevádzkovaním a rozvojom turistického ruchu v okrese Košice – okolie a Gelnica. Chatu na Kojšovskej holi som mal v dlhodobo pred tým v nájme (8 rokov) a keďže bol vypísaný tender Ministerstva životného prostredia na jej predaj v r. 2013, tak sa založila firma, ktorá sa mala výhradne zaoberať činnosťou v turistickom ruchu na Kojšovskej holi.
P. Varga v tom období podnikal v okrese Gelnica, vlastnil jednu z najväčších firiem na Slovensku v spracovaní odpadov (obraty za r. 2012, 2013 cca 330 mil. eur), bol jedným z najväčších zamestnávateľov v okrese ( cca 200 zam.). Projekt prepojenia Kojšovskej hole aj z gelnickej strany cez Perlovú dolinu sa mu pozdával, keďže by tento projekt zatraktívnil túto oblasť, podstatne by sa zvýšila návštevnosť lyžiarskeho strediska na Kojšovskej holi a vznikali by nové pracovné miesta a najmä pre okres Gelnica.
Vo vypísanom tendri sme neuspeli, vyhrala ho firma zo západného Slovenska s ponukou o niekoľko tisíc eur vyššou. Následne som mal na Envirofonde v r. 2013 – 2015 dva malé projekty ( 15 000 – 20 000 eur) na envirovýchovu detí predškolského veku, ktoré taktiež boli zamietnuté. Týmto aj naznačujem, aké „ nadštandardné vzťahy a prepojenia“ som mal na MŽP. Na základe toho sa tento ešte ani nezačatý projekt aj skončil. Firma Kojša s.r.o. do dnešného dňa nevykonávala žiadnu činnosť a od r. 2014 mailami aj písomne som vyzýval konateľku tejto firmy na stretnutie k zrušeniu firmy, na ktoré doteraz nereagovala.
Týmto sa v plnom rozsahu dištancujem od výrokov poslancov zo strany SaS o možnom inom prepojení ako vyššie uvedenom s p. Vargom.

Mgr. Igor Sidor, PhD., MBA

es;bl

Vysielanie RTVS k výročiu 14. marca: špeciál s Michalom Havranom či premiérový dokument V rádiu slovensko Zamestnávatelia môžu opäť zabojovať o titul Zdravá firma roka. Union vytvára priestor aj na diskusie o duševnom zdraví žien na pracovisku

Z kategórie Ostatné