21. februára 2017 VyhláseniaOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

RTVS pokračuje v technologickom rozvoji: Rádio PATRIA už aj v digitálnej kvalite

BRATISLAVA 21. februára – Vysielanie digitálneho rádia v modernom štandarde T-DAB+ so sebou prináša efektívnejšie využitie frekvenčného spektra, priestor pre šírenie ďalších rozhlasových staníc, vyššiu kvalitu zvuku a ďalšie doplnkové funkcie. Najnovšie bolo do ponuky rozhlasových staníc, ktoré vysielajú v štandarde T-DAB+ zaradené aj Rádio Patria zamerané na vysielanie pre národnostné menšiny na Slovensku.

„Sme radi, že najnovším prírastkom v digitálnom rozhlasovom multiplexe je práve Rádio Patria, keďže tento programový okruh, vzhľadom na trvalý nedostatok FM frekvencií nemá také pokrytie rozhlasovým signálom, aké by sme si v RTVS želali. Vďaka T-DAB+ vysielačom v Nitre a Košiciach sa nám však podarilo dostať Patriu k poslucháčom na juhu našej krajiny prostredníctvom digitálneho vysielania,“ hovorí riaditeľ Sekcie strategického rozvoja a techniky RTVS Andrej Doležal.„Robíme z Patrie progresívne rádio a teší nás, že sa nám podarilo zlepšiť dosah vysielania, ktoré pre poslucháčov každodenne pripravuje redakcia Národnostno-etnického vysielania RTVS. Zaradenie Rádia Patria okrem iných výhod prinesie aj zlepšenie dostupnosti rádia pre poslucháčov na Žitnom ostrove a v košickom regióne. Digitálne vysielanie a jeho výhody v našom vysielaní intenzívne predstavujeme prostredníctvom reportáží, rozhovorov s odborníkmi, informujeme aj o tom, ako digitálne vysielanie funguje či aký prístroj je na jeho príjem vhodný,“ dopĺňa Attila Lovász, riaditeľ Rádia Patria a Centra pre národnostné vysielanie RTVS. Aktuálna programová ponuka RTVS pozostáva z rozhlasových staníc Rádio Slovensko, Rádio Devín, Rádio_FM, Rádio Litera, Rádio Junior a najnovšie aj Rádio Patria / Radio Slovakia International. Poslucháčom, ktorí chcú prijímať digitálne rozhlasové vysielanie sa pre príjem odporúča použiť rozhlasový prijímač s podporou štandardu T-DAB+ a kompresného formátu HE-AAC. Prevádzka vysielania v novom štandarde T-DAB+ bola spoločnosťou Towercom v spolupráci s RTVS spustená 15. 12. 2015 v Bratislave. Neskôr pribudli lokality Nitra, Košice a Banská Bystrica. Vysielač T-DAB+ v Nitre prevádzkuje spoločnosť Avis.Viac o DAB+, digitálnom spôsobe príjmu, ako aj mapy pokrytia DAB+ nájdete na webe http://www.rtvs.org/a/116221_radia-digitalny-sposob-prijmu.

Orange Podcast roka 2024 predstavuje nové súťažné kategórie, partnerov aj porotu Noc nádejí sa už čoskoro opäť dotkne všetkých sŕdc

Z kategórie Ostatné