20. októbra 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

Pellegrini: Do Bardejova môže smerovať 55-miliónová investícia

BRATISLAVA 20. októbra –

Bardejov môže získať investíciu v hodnote 55 miliónov eur. Investor plánuje vytvoriť až 125 vysokokvalifikovaných pracovných miest. Rozhodnutie by mal investor oznámiť do konca tohto roka. Rokovania samosprávy so spoločnosťou Kamax dnes podporil aj podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini.

„Začínajú sa oficiálne rokovania a urobíme všetko preto, aby sme investorovi, spoločnosti Kamax, ktorá v Bardejove pôsobí už 10 rokov a chce svoj výrobný závod s vysokou pridanou hodnotou rozšíriť, vytvorili také podmienky, aby pozitívne rozhodnutie prišlo čo najskôr,“ uviedol Pellegrini.

Investícia, ktorú ohlásila táto spoločnosť, je naplánovaná v dvoch fázach v celkovom objeme až 55 miliónov eur. Vďaka tejto investícií sa očakáva vytvorenie 125 nových vysokokvalifikovaných pracovných miest. To by znamenalo až zdvojnásobenie počtu zamestnancov v tejto bardejovskej firme.

„Išlo by o investíciu, kedy by sem do Bardejova boli inštalované najmodernejšie technológie, ktoré už spĺňajú podmienky Industry 4.0., to znamená high-tech produkcia tých najsofistikovanejších spojovacích materiálov, čím by opäť došlo k stabilizácii tejto investície a zamestnanosti v Bardejove,“ povedal Peter Pellegrini. Dodal, že už teraz priemerný plat v tejto spoločnosti vysoko prevyšuje priemer v tomto regióne.

Rokovaní sa okrem podpredsedu vlády a zástupcov spoločnosti Kamax zúčastnil aj štátny tajomník ministerstva práce, rodiny a sociálnych vecí Branislav Ondruš a primátor Bardejova Boris Hanuščák.

Komunikačný odbor

Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu

ITAPA AI & Robotics 2024: Umelú inteligenciu musíme vedieť regulovať. Pozor však, aby sme nezabili inovácie Zásoby pitného režimu do karanténnych centier a na hranice

Z kategórie Štátna správa