24. júna 2013 PR správyŠport od PRservis.skSITA Diskusia()

Najmocnejší muži Európy mieria na severný Spiš

BRATISLAVA 24. júna – Poslednú sobotu v júni sa stretnú v obci Hniezdne najsilnejší muži Európy. Siláci z Maďarska, Srbska, Poľska a Slovenska budú mať možnosť poslednýkrát si zmerať sily pred majstrovstvami sveta v Číne. Súťaže sa zúčastní čerstvý držiteľ svetového rekordu v nosení balvanov s celkovou hmotnosťou 365kg (Škótsko, jún 2013) Slovák Peter Puzsér.

Prvý ročník súťaže organizátori nazvali Nestville Strong Man. Počas jedného dňa sa každý súťažiaci bude musieť popasovať s prenášanými predmetmi s celkovou hmotnosťou 2,37 tony. Medzinárodných pretekov sa zúčastní 18 silákov v šiestich družstvách zo 4 krajín (z Maďarska, Srbska, Poľska a traja zo Slovenska).

Súťaže silných mužov sa realizujú trocha odlišne ako iné športové zápolenia. V Škótsku súťažia pretekári oblečení v škótskych kiltoch. Na Slovensku budú telá veľkých mužov odeté do stredovekých kostýmov, špeciálne ušitých na túto udalosť. Každý tím bude v jemných detailoch odevu odlíšený. Medzinárodné preteky sa konajú počas druhého ročníka „Dňa otvorených dverí 2013“ v náučno- historickej expozícií tradičných remesiel a liehovarníctva v Nestville Parku, kde bude okrem súťaží bohatý celodenný program pre deti aj pre dospelých.

Zaujímavosti:
– Počas dňa zdvihnú siláci celkove až 26,5 tony.
– Len dvaja z 18 súťažiacich vážia menej ako 100 kg.
– Najúspešnejším súťažiacim je Peter Puzsér, majster sveta v tlaku na lavičke, držiteľ svetového rekordu v nosení balvanov, najsilnejší muž Slovenska 2012.
– Všetci súťažiaci sú oblečení v stredovekých kostýmoch.

Zoznam disciplín:
– kotúľanie sudov – 2x tlačenie 200 l (100 kg) suda na 20 m,
– chôdza s bremenom – nosenie kamenného závažia – dva balvany cca 220 kg,
– zdvíhanie bremena – zdvíhanie dvoch betónových gúľ 100 kg,
– tona pšenice – jedno družstvo prenesenie tonu pšenice v 50-kilogramových vreciach,
– hod záťaže do výšky – hod 6 kusov desaťkilových vriec so pšenicou od 3- do 5-metrovej výšky,
– zdvíhanie sudov na kladkostroji – zdvíhanie dvoch sudov na kladke s celkovou hmotnosťou 560 kg.

Zoznam slovenských pretekárov:

Družstvo 1
– Peter Puzsér
– Ladislav Zsemlye
– Ladislav Pálffy

Družstvo 2
– František Piros
– Szabolcs Matlák
– Zalán Matlák

Družstvo 3
– Gabriel Tóth
– Dávid Nagy
– Tomáš Varga

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

Brutálny a nemilosrdný lov na ľudí Sissi – náhodná cisárovná

Z kategórie PR správy