16. apríla 2012 PR správyInformačné technológie od PRservis.skSITA Diskusia()

IBM prináša novú éru systémov

ARMONK, N.Y. /BRATISLAVA 16. apríla – IBM urobila ďalší výrazný krok v ére inteligentných výpočtových systémov uvedením novej rodiny systémov s označením „Expert Integrated Systems“. Spoločnosť IBM do týchto systémov, prvých svojho druhu, premietla desaťročia skúseností zo spolupráce s tisíckami klientov v 170 krajinách sveta.

Prví členovia rodiny “Expert Integrated Systems” s označením PureSystems sa zrodili vďaka dvojmiliardovej investícii IBM do výskumu, vývoja a akvizícií v období viac než štyroch rokov. Výsledkom je unikátna integrácia všetkých súčastí infraštruktúry – fyzických aj virtuálnych. PureSystems ponúkajú klientom alternatívu k súčasným modelom náročným na prevádzkovanie a správu.

Prevádzka a údržba výpočtových systémov v súčasnosti predstavuje až 70% celkového IT rozpočtu firiem, čím sa zmenšuje priestor na investície do inovácií (IDC Analyst Matt Eastwood, Prezentácia smerovaní IDC, 2011). Na základe nedávnej štúdie spoločnosti IBM až dve tretiny projektov v oblasti IT presiahne plánovaný rozpočet a čas implementácie. Štúdia tiež zistila, že len jedno z piatich IT oddelení dokáže použiť na inovácie viac ako polovicu svojho rozpočtu.

Produkty PureSystems prinášajú tri hlavné výhody, ktoré ich posúvajú do novej éry informačných technológií. S ich pomocou dokážu firmy radikálne znížiť náklady a maximálne zjednodušiť prevádzku a riadenie IT.

Systémový návrh “Scale-In”: S PureSystems IBM uvádza nový koncept systémového návrhu, ktorý integruje servery, úložný priestor a siete do vysoko automatizovaného a jednoducho ovládateľného zariadenia. ”Scale-In” systémový návrh prináša vyššiu hustotu zaťaženia – PureSystems dokážu v porovnaní s niektorými systémami IBM zvládnuť až dvojnásobné množstvo aplikácií, čím sa zdvojnásobí výpočtový výkon v prepočte na daný priestor v dátovom centre ( Porovnanie virtualizovaných aplikácií medzi PureFlex System a predchádzajúcou generáciou BladeCenter HS22V. Výsledky sa môžu líšiť v závislosti od prostriedia zákazníkov).

Špecializované modely: Po prvýkrát IBM do svojich systémov zabudovala jedinečný špecializovaný softvér, ktorý automatizuje hlavné, časovo náročné úlohy ako je konfigurácia systému, upgrade alebo vyladenie systému do určitého modelu podľa požiadaviek aplikácie. Ten je vytvorený na základe znalostí z vybraných odvetví priemyslu.

Integrácia ako základ pre Cloud riešenia: Všetky PureSystems sú navrhnuté pre cloud aplikácie – umožňujú firmám vytvoriť privátne, samoobslužné riešenia, ktoré sa podľa potreby automaticky prispôsobujú aktuálnym požiadavkám.

“Vďaka vyššie uvedeným technológiám predstavujú PureSystems dôležitý krok vo vývoji počítačových technológií,” povedal Steve Mills, viceprezident a výkonný riaditeľ divízie IBM Software and Systems. “PureSystems s pomocou úzkeho prepojenia hardvéru a softvéru a vďaka unikátnemu softvérovému know-how ušetria klientom čas, peniaze a ľudské zdroje, ktoré tak môžu byť investované do inovácií v podnikaní.”

Scale-In dizajn určuje nový smer vývoja technológií 21. storočia
“Scale-in” design integruje a optimalizuje všetky kľúčové komponenty dátového centra – siete, úložné priestory, servery, správu systémov atď. – a vytvára tak jednotný systém riadenia. Výsledkom je systém s intuitívnym nastavením, ktorý je omnoho menej náročný na prevádzku a ďalšie rozširovanie. Čas od výroby až po spustenie do prevádzky je v prípade PureSystems približne o tretinu kratší ako u inej IBM technológie (Porovnanie s predchádzajúcou generáciou blade serverov. Výsledky sa môžu líšiť v závislosti od prostredia zákazníkov).

PureSystems dokážu automaticky a rýchlo škálovať výpočtové zdroje, siete a úložné priestory.

IBM zúročila know-how a dlhoročné skúsenosti
“Patterns of expertise” – špecializované modely sú novým softvérovým vybavením, ktoré tvorí jadro PureSystems. Ide o zabudované know-how: skúsenosti z nasadenia vybraných typov aplikácií, ktoré je možné opakovane využiť v podobe modelu. Momentálne sú dostupné tri takéto modely:

Modely IBM: Integrované počas výroby a vytvorené na základe znalostí najlepších IT manažérov, inžinierov a technologických expertov IBM. Tieto modely sú navrhnuté na automatizovanie časovo náročných úloch ako konfigurovanie, inštalácia a upgrade aplikácií –ktorých implementácia zvykla trvať aj niekoľko dní, teraz je vecou niekoľkých hodín.

Modely od nezávislých dodávateľov softvéru: Výsledkom spolupráce IBM s viac ako 125 nezávislými dodávateľmi softvéru je ponuka aplikácií certifikovaných ako “PureSystems Ready”. PureCentre, nový online katalóg týchto modelov, významne zjednodušuje nákup, inštaláciu a správu aplikácií. Inštalácia určitého programu, ktorá kedysi mohla trvať tri dni, je dnes možná už do jednej hodiny.

Zákaznícke modely: Užívatelia si môžu vytvoriť vlastný model aplikácií. Výsledkom je, že v prípade rozšírenia podnikania na nové trhy je možné vlastné a osvedčené aplikácie jednoducho implementovať aplikácie a to aj bez vyškoleného personálu.

Systémy pripravené na Cloud
Pomocou PureSystems urobila IBM unikátny krok ku kompletnej integrácii všetkých technologických komponentov potrebných na vytvorenie súkromného cloud systému v priebehu niekoľkých minút. V PureSystems sa nachádza kombinácia virtualizovaných serverov, úložísk a sietí. Spolu s ovládacím sofvérom cloudu majú spoločnosti k dispozícii pripravený cloud systém k okamžitému použitiu. Toto riešenie im umožňuje svoj cloud systém kedykoľvek rozšíriť. Dodávané systémy kladú dôraz na bezpečnosť.

Pre zjednodušenie adaptácie cloud technológií, IBM zahrnula do PureSystems samoobslužné rozhranie a služby prideľovania prostriedkov. Vývojári aplikácií tak môžu využiť tieto vlastnosti pre nakonfigurovanie cloudových aplikácií bez potreby zásahu administrátorov. PureSystems automaticky reagujú na potreby aplikácií a služieb a rozhodnú o optimálnom pridelení systémových prostriedkov, čím je zabezpečená maximálna efektivita, výkon a kontrola systému.

PureSystems obsahuje tie isté základné technológie a softvér ako sa používa v IBM SmartCloud Services. Vďaka zdieľaniu spoločných vlastností dokážu vývojári aplikácií využívať služby IBM SmartCloud Services na vytváranie a testovanie nových aplikácií.

Cena / Financovanie a dostupnosť
Prvé dva modely z rodiny PureSystems – PureFlex System a PureApplication System – sa začnú zákazníkom distribuovať v najbližších mesiacoch. PureSystems podporujú procesory POWER a Intel.

Klienti s dostatočnou bonitou, ktorí sa rozhodnú pre financovanie, môžu využívať výhody PureSystems okamžite, prvú splátku tak zaplatia až o 90 dní alebo pomocou pravidelných mesačných splátok. IBM Global Financing poskytuje flexibilné možnosti financovania s pomocou ktorých si klienti zakúpia produkty PureSystems. Mesačné platby umožňujú jednoduchšie a flexibilnejšie plánovanie rozpočtu.

Viac informácií k IBM PureSystems nájdete na našej stránke: IBM Slovensko alebo na anglických stránkach: http://www.ibm.com/press/pure, http://www.expertintegratedsystemsblog.com a http://www.youtube.com/user/expertintegratedsys.

O IBM
Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva takmer 400 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu.

Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej novým generálnym riaditeľom je Branislav Šebo. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

yv

Dvadsať poschodí spoločne pešo po každom obede, turistické oddiely či psychoterapia online. Union prináša zamestnávateľom ocenenia a inšpiráciu Investície v roku 2024? Odborníci odporúčajú okrem tradičných investícií sledovať aj nové príležitosti

Z kategórie Informačné technológie