2. júla 2012 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Európska Komisia sa chce rozprávať s mladými. Aj na Pohode

BRATISLAVA 2. júla – Jedným z partnerov festivalu je opäť aj Európska komisia cez svoje slovenské zastúpenie. Pod bielym cirkusovým šapito, ktoré na Pohode ponesie meno EUrópa stage, sa bude koncertovať aj diskutovať o kontroverzných témach.

„Sme radi, že Európska komisia je už štvrtýkrát partnerom špičkového európskeho festivalu Pohoda,” hovorí Dušan Chrenek, šéf slovenského zastúpenia Európskej komisie. Tento rok privíta európsky pohodový svätostánok napríklad strieborných hokejistov z Helsínk, herečky Emíliu Vášáryovú a Táňu Pauhofovú, ale aj skladateľa a člen kontrolnej komisie SOZA Antona Popoviča. Diskutovať budú napríklad o integrácii rómskej menšiny, ochrane duševného vlastníctva či medzigeneračných rozdieloch.

„Aj tento rok prinesieme návštevníkom veľké množstvo rôznych zaujímavostí, či už v našom EUrópa stage, Európskom informačnom centre alebo v informačnom stane iniciatívy Mládež v pohybe,“ hovorí Dušan Chrenek. V tomto roku je európsky festivalový stage tiež súčasťou kampane Mládež v pohybe. Pred Európa stageom tak pribudne špeciálny stan, v ktorom sa návštevníci dozvedia o možnostiach študovať, pracovať alebo dobrovoľníčiť v zahraničí.

Európska komisia zabezpečí pre návštevníkov tiež 60 000 plastových pohárov na vodu, ktoré im rozdajú dobrovoľníci počas koncertov.

ax

ESG. Naliehavosť začína byť hmatateľná Rod Stewart: Stále milujem skladanie hudby. Pre Bratislavu chystám poriadnu rockovú show s prekvapením!

Z kategórie Ostatné