2. júla 2012 PR správyPodnikové info od PRservis.skSITA Diskusia()

EkoFond rozdelil viac ako milión eur na nové projekty

BRATISLAVA 2. júla – Minulý týždeň schválila Správna rada EkoFondu projekty predložené v rámci štyroch grantových programov, ktoré získajú finančnú podporu v celkovej výške až 1 174 467 eur. Ide o finančné príspevky na rôzne aktivity a opatrenia, ktoré smerujú k zlepšeniu energetickej hospodárnosti budov, k zvyšovaniu energetickej efektívnosti a ochrane životného prostredia.

Neinvestičný fond EkoFond, ktorý zriadil SPP, si počas obdobia svojej existencie vytvoril špecifické know-how v oblasti grantových programov. Samotní žiadatelia oceňujú nízku úroveň administratívnych nárokov súvisiacich so spracovaním projektov a žiadostí a zároveň postup a spôsob hodnotenia projektov a poskytovania finančných príspevkov.

„Nosnou formou podpory aktivít v rámci grantových programov je poskytovanie nenávratných finančných príspevkov. Až 26 nových projektov získa od EkoFondu tieto finančné prostriedky v celkovej výške viac ako milión eur. Viac ako dve tretiny z tejto sumy, takmer 950 000 eur, získajú projekty v rámci programu Zlepšenie energetickej hospodárnosti budov, o ktorý je najväčší záujem zo všetkých našich grantových programov,“ povedala Eva Guliková, správkyňa EkoFondu.

Cieľom aktivít EkoFondu v oblasti energetickej efektívnosti je motivovať aj „nepodnikateľské“ subjekty ako napr. mestá, obce, školy a školské zariadenia, domovy sociálnych služieb a iné neziskové organizácie a združenia k šetreniu s energiou. Nie je to len podpora teoretická ale práve prostredníctvom svojich grantových programov fond podporuje aj samotnú realizáciu týchto opatrení. V dôsledku realizácie týchto opatrení dochádza k úsporám energie, k voľbe správneho vykurovacieho systému, k zmene návykov a správania sa, čo v konečnom dôsledku vedie okrem ekonomických benefitov aj k ochrane životného prostredia. Celkovo EkoFond za obdobie svojho aktívneho pôsobenia od roku 2008 vynaložil na príspevky a výhry takmer 7,6 mil. eur.

Zoznamy schválených žiadostí:
Zoznam schválených žiadostí predložených v programe 02 Zlepšenie energetickej hospodárnosti budov v rámci uzávierky 1. marca 2012 nájdete na: https://www.ekofondspp.sk/vsetkycs/program-02-zlepsenie-energetickej-hospodarnosti-budov/schvalene-ziadosti/3319?page=3

V tomto programe nie je aktuálne vyhlásená ďalšia uzávierka.

perlička:
Projekty získali až 942 221,14 eur. Podporené boli školy, rôzne obecné budovy. K dispozícií sú anotácie podporených projektov a fotografie súčasného, vo väčšine havarijného stavu.

Zoznam schválených žiadostí predložených v programe 03 Podpora inštalácie plynových tepelných čerpadiel v rámci uzávierky 9. mája 2012 nájdete na:

Najbližšia uzávierka v tomto programe bude 1. augusta 2012.

perlička:
K dispozícii je ešte približne 380 800 eur.

Zoznam schválených žiadostí predložených v programe 04 Výskum, vývoj a zavádzanie nových progresívnych technológií na báze zemného plynu v rámci uzávierky 25. apríla 2012 nájdete na: https://www.ekofondspp.sk/vsetkycs/program-04-vyskum-vyvoj-zavadzanie-novych-progresivnych-technologii-na-baze-zemneho-plynu/schvalene-ziadosti/3349

V tomto programe nie je aktuálne vyhlásená ďalšia uzávierka.

perlička:
Viac ako 202 000 eur získajú zaujímavé vedecké projekty s potenciálom prispieť k zvýšeniu využívania progresívnych technológií na báze zemného plynu ako aj bezpečnosti prepravy zemného plynu. Predkladateľmi a hlavnými riešiteľmi týchto projektov sú postdoktorandi – mladí vedeckí pracovníci.

Zoznam schválených žiadostí predložených v programe 05 Podpora rozvoja využitia alternatívneho motorového paliva CNG v slovenskej doprave v rámci uzávierky 15. mája 2012 nájdete na: https://www.ekofondspp.sk/vsetkycs/program-05-podpora-vyuzitia-motoroveho-paliva-cng-v-slovenskej-doprave/schvalene-ziadosti/3361?page=1

Najbližšia uzávierka v tomto programe bude 15. júla 2012.

perlička:
EkoFond zatiaľ podporil 51 vozidiel na pohon CNG sumou 259 541 eur. Projekty sú schvaľované priebežne každý mesiac – uzávierka je vždy 15. deň v mesiaci. Stále je možné predkladať žiadosti – k dispozícii je ešte približne 143 459 eur.

Podmienky získania finančného príspevku vrátane kritérií hodnotenia, ako aj výsledky hodnotenia nájdete na www.ekofond.sk.

ax

EkoFond už vďaka poskytnutým grantom ušetril milióny SPP je už osemnásobným TOP firemným filantropom roka

Z kategórie Podnikové info