14. augusta 2013 PR správyCestovný ruch od PRservis.skSITA Diskusia()

Dole Dunajom k umeniu na hati a skroteniu divokej vody

BRATISLAVA 14. augusta – V súčasnosti ponúka Bratislava svojim obyvateľom a návštevníkom niekoľko stálych expozícií a aktuálnych výstav. Danubiana, jedno z najmladších európskych múzeí moderného umenia, však okrem zážitku z výstavy ponúka vďaka svojej polohe aj zážitok zo samotnej cesty k nej – plavbu loďou po Dunaji.

Danubiana Muelensteen Art sa nachádza necelých 15 kilometrov južne od centra Bratislavy, na konci hate pri dedinke Čunovo, na cípe polostrova v strede mohutného toku Dunaja. Nezvyčajná poloha na rozhraní troch susediacich krajín – Slovenska, Rakúska, Maďarska, ale predovšetkým veľkolepý kontrast šírej vodnej hladiny, vysokej oblohy a nekonečných brehov hrádze vytvárajú rámec pôsobivej architektúry, evokujúcej tvary rímskej galéry uviaznutej na plytčine. Plavbu priamo k nej Vám zabezpečí Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava, a.s..

Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava, a.s. (SPaP-LOD), je operátor bratislavského Osobného prístavu a vedúci prevádzkovateľ lodnej osobnej dopravy na rieke Dunaj v Bratislave a okolí. Zabezpečuje prepravu osôb na pravidelných linkách, plavby na objednávku a širokú ponuku vyhliadkových plavieb, medzi ktoré patrí aj plavba vyhliadkovou loďou Bratislava – Čunovo, spojená s návštevou galérie Danubiana.

Na loď sa nastupuje v Osobnom prístave, na bratislavskom nábreží rieky Dunaj, len niekoľko krokov od historického centra Bratislavy, medzi mostom SNP a Starým mostom. Plavba do Čunova trvá 45 minút. V cene lístku je zahrnutá aj vstupenka do galérie. V súčasnosti galéria ponúka okrem stálej expozície výstavy od Gérarda Rancinana a Caroline Guadriault Trilógia moderných ľudí + Chaos.

Relax počas plavby, úžasná panoráma, výtvarné diela, moderná architektúra, okolitá príroda – to je jedinečná symbióza, ktorá Vám dokonale spríjemní voľné chvíle. Čunovo ponúka ešte niečo nezabudnuteľné, čo by nemalo uniknúť Vašej pozornosti – hukot divokých perejí, pádla na plné obrátky, padák zvaný “Niagara”, športový výkon, adrenalín – to je Jazda na rafte v areáli Divoká voda.

Rafting sa stal v posledných rokoch jedným z najatraktívnejších adrenalínových a zároveň zábavných športov. Je dostupný nielen pre profesionálov, ale aj pre širokú verejnosť. Dokonale preverí fyzickú a duševnú silu jednotlivcov i celého tímu. Raftovanie je realizovateľné pri minimálnom počte 4 osoby. Do jedného člnu môže ísť 6 členov posádky a jeden inštruktor. V cene programu raftovania je zahrnuté požičanie kompletnej výstroje, inštruktáž od skúsených inštruktorov, šatňa so sprchou, 60 minút jazdy na divokej vode.

Plavba loďou po Dunaji ponúka oveľa viac, ako len presun z bodu A do bodu B. Ale je to s ňou, ako s každým zážitkom, jednoducho záleží iba na nás, či sme pripravení využiť príležitosť či ponuku a dokonale si ho užiť.

Jesenná ITAPA 2023: Naše obce potrebujú kanalizáciu, až potom internet. Stojíme pred revolúciou v eurofondoch Nový Hyundai Kona: Revolúcia v štýle, technológiách aj priestrannosti

Z kategórie Cestovný ruch